EMOCION’ART : UNA EXTRAESCOLAR AMB MOLTA EMOCIÓ!!

Desprès del primer mes de l’activitat  “Emocion’art”, les educadores d’ESBE ens regalen aquest resum del que ha estat fins ara l’experiència i dels objectius del curs. Moltes gràcies!!


L’educació de les emocions, promou el benestar en un mateix i en els altres, i en els darrers anys, un gran nombre de recerques així ho han demostrat. Malauradament, les emocions no es treballen de manera explícita i encara ens fa falta crear diferents espais per al seu aprenentatge, per aquesta raó, ESBE, està portant a terme el seu primer curs extraescolar amb infants d’educació infantil i primària.

La idea és treballar les emocions de manera lúdica, per tant s’ha posat com a objectiu del curs, representar una obra de teatre, la que tractarà sobre diferents situacions en les que és necessari identificar, regular i expressar les emocions. Serà al llarg de la preparació de l’obra, on es treballarà a través del joc, la música, la psicomotricitat, l’art, la literatura.

Fins ara, s’ha treballat, sobretot, la identificació i la consciència de les emocions i això s’ha fet a través de jocs tradicionals adaptats a les emocions, selecció de curts vídeos, contes, imatges, etc.

Cada sessió és ben diferent, no obstant, sempre hi ha un parell d’elements comuns: l’estenedor emocional i la relaxació. En arribar a l’aula, tots es posen en rotllana i es comenten les emocions que cada un sent, es tria la “careta” que millor les representa i es penja a l’estenedor emocional i, abans de finalitzar la sessió, cinc minuts de relaxació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.