RESUM I DIAPOSITIVES DE LA REUNIÓ DE MENJADOR

Com sabeu, fa unes setmanes va tenir lloc la reunió anual informativa sobre el servei de menjador.
Tot seguit us resumim el seu contingut, i us mostrem les diapositives que es van presentar.

La reunió va estar focalitzada en el menjar, des de la realització dels diferents menús fins al servei. Per això van estar presents, a més de la Mercè Agustí (coordinadora de menjador), la Carmen Ponte com a coordinadora de monitoratge i gestió, la Montse Pérez com a cuinera i el Iñaki com a representant de la empresa “Roca Gonzalez S.L.”.

En primer lloc ens van explicar com es creen els menús. Des de la empresa “Roca González S.L.” s’elaboren els diferents menús per al mes en qüestió (recordem que a part del menú “normal” hi ha un “sense ou”, “sense porc”, “sense gluten” i “vegetarià”) recolzats per una nutricionista. Un cop elaborat el menú es passa al centre per adaptar-ho a les preferències i necessitats de l’escola i es aquí on la Carme i la Montse, que són qui coneixen més bé els nens, poden retocar una mica el seu contingut. El menú torna a la empresa per a que la nutricionista li doni el vistiplau i, finalment, es torna al centre com a menú definitiu. Penseu que a part d’aquests cinc menús principals i en el cas que hi hagi un alumne que sigui al·lèrgic a dos o més productes (per exemple celíac i intolerant a l’ou) es faria un menú específic per a ell. Ens recorden que les famílies que tenen fills/es en aquesta situació es poden posar en contacte amb la dietista per a poder organitzar sopars si així ho desitgen.

Un altre aspecte que es va comentar va ser el fet de que en la elaboració dels plats hi ha un estricte control de higiene i temperatures, tant de les neveres com del mateix plat que es servirà, així com una prèvia formació en seguretat alimentària.

Donat que l’escola té cuina pròpia, els proveïdors porten els productes frescos a la cuina per a la elaboració dels diferents plats. En el menú mensual podem trobar un o dos cops precuinats i un cop per setmana arrebossat, peix, pollastre/conill, vedella i ou.

En quant als nens i nenes que fan servir aquest servei, aquest curs es queden uns 90-95 alumnes a menjador. Hi ha quatre grups diferenciats: les girafes (p3), balenes i estrelles (p4 i p5), els cargols (1er i 2on) i les formigues (3er, 4rt, 5è i 6è). Les seves monitores són respectivament la Laia, la Marta, la Sara i la Gemma. Aquest any hi han dos monitors de reforç:  la Sílvia i el Nico. El grup de formigues fan dos torns per menjar i mentre uns estan al menjador dinant la resta està al pati fent alguna activitat asseguts (jocs de taula, dibuixar,…).

Un cop més tota la reunió va estar amenitzada per la mateixa música que s’escolta al menjador durant el dinar, i que fins i tot l’Iñaki va assegurar que sí que s’escolta!

Tot seguit podeu veure les diapositives que van preparar l’equip de menjador. Els hi agraïm molt l’esforç per mantenir-nos informats i per compartir amb nosaltres aquests moments dels nostres fills i filles!! 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.