RESUM DE L’ASSEMBLEA D’ESCOLA. 7 DE JUNY.

El dia 7 de juny a les 16:30h va tenir lloc una assemblea de la comunitat educativa de la nostra escola. Ens vam trobar uns 35 pares i mares i 7 mestres. Els principals punts tractats varen ser:

 • REPERCUSSIÓ A L’ESCOLA DE LES MESURES QUE S’APLICARAN EL PROPER CURS LECTIU, com a resultat de les retallades en educació:

– Oferta de 26 places per aula (excepte p3, a on es mantenen 25). Aquestes són les places d’inici de      curs, durant el mateix sovint s’incorporen nous alumnes i la ràtio acaba augmentant.
– Pèrdua d’un mestre (amb plaça definitiva a la nostra escola)
– Cobriment de les baixes a partir dels 15 dies.
– Pèrdua d’hores no lectives (necessàries per preparar les classes i organitzar-se)
– Precarietat laboral dels interins i substituts

A més, existeix una incertesa en quant a la manca de dades definitives. Es té la impressió de que quan comencin les vacances s’aplicaran mesures més dures (i no tindrem temps per reaccionar).

 •  ÉS NECESSARI QUE TREBALLEM TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA JUNTA, amb la màxima implicació possible de les famílies. Anteriorment s’ha fet palès que les famílies som qui realment podem fer força per canviar les coses que no ens agraden. Així, aquest curs vam aconseguir mantenir el SEP dins de l’horari lectiu (probablement l’única escola de la ciutat).

      El treball comú ha de tenir 2 objectius:

 1. Intentar que les mesures afectin el menys possible als nens i les nenes.
 2. Reivindicar que no estem d’acord amb el camí pel qual els nostres dirigents estan portant l’educació pública .
 • PROPOSTES CONCRETES TENINT EN COMPTE AQUESTS OBJECTIUS:
 1. Crear una bossa de pares i mares disposats a ajudar (per exemple per realitzar tasques de manteniment de l’escola i inclús, si calgués, donar suport al menjador o a les aules).
 2.  Mantenir la comissió groga de l’escola, que durant aquest curs a començat a funcionar, organitzant per exemple la confecció de la pancarta de l’escola o la festa groga. Es convida a tothom que estigui interessat a participar.
 3. Sumar-nos als actes reivindicatius proposats per l’Assemblea groga (o altres plataformes, si s’escau), sempre i quan respectin la filosofia de l’escola de sumar i no dividir (expliquen els mestres, per posar un exemple, que l’escola no es va afegir a la convocatòria de vaga del 22 de maig per considerar que era una mesura que podia dividir a la comunitat educativa).
 4. Es veu la necessitat de que l’inici del proper curs (12 de setembre) no sigui “normal” i es realitzen diferents propostes: 

– Vaga d’alumnes que, estant l’escola oberta, no hi van.
– Acte reivindicatiu de 9 a 10h (per exemple cassolada a la porta de l’escola, o a un lloc comú amb altres escoles) i després inici del curs.
– Els nens comencen el curs normalment però totes les famílies van al Departament d’Ensenyament a presentar queixes individuals per les noves condicions.
– Vaga a la japonesa: inici del curs un dia abans, fent una festa groga.

Es considera molt important que els actes siguin el més generals possibles (no només de la nostra escola) i per això es proposa:
– Participar a la 3ª trobada de plataformes en lluita per l’educació pública de qualitat del 20 Juny.
– Convocar una reunió de l’Assemblea groga de L’Hospitalet a la nostra escola.

 • ÉS FONAMENTAL MANTENIR INFORMADES A LES FAMÍLIES per diferents vies. Per això s’informa que s’han fet servir tant les notes informatives com els cartells, així com el bloc de l’AMPA. De totes maneres, com sembla que la informació sovint no arriba a les famílies, es proposa crear una xarxa de representants de cada classe per informar a la resta de famílies, tant verbalment com donant informació escrita en mà i oferint qualsevol aclaració que sigui necessària.
 • Finalment es convoca una nova ASSEMBLEA D’ESCOLA EL 4 DE SETEMBRE, per decidir com es començarà el curs.

       

        

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.