Reunió Comunitats Educatives de l’Hospitalet

Resum de la reunió de Comunitats Educatives de l’Hospitalet

El dia 24 de Novembre ens vam reunir famílies i mestres d’algunes escoles de l’Hospitalet per tal de compartir com s’està vivint als centres la difícil situació que està patint l’Escola Pública.

Escoles convocaces: totes les d’Hospitalet
Escoles assitents: Prat de la Manta, Pau Sans, Frederic Mistal, Patufet Sant Jordi i Josep Janés.

Alguns punts destacats van ser els següents:

     1.   Què sabem de la situació de les escoles públiques i com afecta a les nostres:

 • Aquest curs a Catalunya hi ha hagut un increment de 15.000 alumnes i una disminució de 676 professor, els que s’han jubilat no han estat reemplaçats.
 • Les baixes dels mestres no es cobriran si no superen els 15 dies.
 • El nombre d’infants per aula ha patit un augment, normalment estava sobre els 25 infants i ara a algunes escoles hi ha grups amb 26, 27 i 28 alumens a primària.
 • La imposició, per part de l’Administració, de fer les hores del SEP (Suport Educatiu Personalitzat) fora de l’horari lectiu a tots els centres, en contra de la decisió de les comunitats educatives d’aquests. 
 • Disminució de les assignacions econòmiques als centres.
 • Des de fa temps, el Model d’escola que vol l’Administració és aquell en el qual el Director és un cap de personal i d’aquesta manera treuen pes a l’escola com a equip de famílies i mestres. Els Consells Escolars no tenen el paper decisori que haurien de tenir.
 • Des de l’Administració no hi ha una actitud d’escolta.
 • Algunes escoles refereixen que han estat suprimits els ajuts pel Servei d’Acollida i per activitats extraescolars. També que s’ha rebut una tercera part del rebut el curs passat per l’ajut de llibres i que hi ha una reducció de vetlladores als centres, per tal d’atendre als infants amb NEE (Necessitats Educatives Especials).
 • A secundària la situació és molt greu: hi ha massificaciío a les aules, molta pressió i una forta retallada del pressupost de les escoles, del qual depenen directament despeses com la llum o la calefacció.
 • Hi ha centres que han començat a reunir-se mestres i famílies per fer camí junts.
 • No tothom de la Comunitat Educativa està prou informat.

     2.   Què podem fer

 • Creiem que és possible canviar les coses, que cal que informem nosaltres i que algú ha de començar a “tirar del carro”
 • No és culpa nostra, ni dels nostres fills que estiguem en aquesta situació, sóm molts més que ells i no podem callar.
 • Hi ha escoles que comenten que han engegat el fet de dur la SAMARRETA GROGA, altres que ho estan iniciant i altres que s’ho estan proposant. En tots els casos es coincideix en el fet que cal donar sentit a aquesta acció, s’ha de saber perquè es duu aquesta samarreta. Cal destacar que la resposata de les famílies és molt positiva, tot i que en moments costa la participació en altres aspectes. Les samarretes es poden demanar a diferents llocs.

Es destaca que mai la gent s’havia mobilitzat tant com ara.

Vam informar de les diferents mobilitzacions que s’havien fet i també de l’Assemble Groga, en aquesta hi participen diferents membres de la comunitat educativa (famílies, mestres, alumnes, etc) i té com a principal objectiu defensar la qualitat de l’Educació Pública. Aquesta assemblea ha organitzat una FESTA GROGA en defensa de l’Educació Pública de Qualitat que serà el 22 de Gener (serà un moment privilegiat per poder fer sentir la nostra veu. Hi estem tots i totes convidats).

A la reunió vam decidir que:

 • Nosaltres, a l’Hospitalet, farem una passejada el Diumenge 15 de gener des de la Rambla Just Oliveres fins a la Plaça de l’Ajuntament. Anirem amb xiulets i pancarta. Aquesta passejada s’iniciarà a les 11:30-12:00 a la parada de metro de Rambla Just Oliveres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.