Resum col·loqui amb en Gino Ferri

El passat 24 d’octubre va tenir lloc la xerrada del Gino Ferri a l’escola Prat de la Manta per explicar-nos a les famílies quin canvi a nivell pedagògic s’està fent des de l’equip educatiu de l’escola.

La mirada que aporta aquesta persona a l’educació penso que li dóna un punt més de valor a l’escola, una escola que vol acompanyar el procés maduratiu dels infants tenint en compte les seves necessitats i capacitats. És un canvi de mirada molt potent per als nostres fills i filles ja que, segons el meu punt de vista, si seguim en aquesta línia de canvi, podrem fer que els nostres fills i filles siguin ciutadans amb criteri, amb valors, amb opinió pròpia i amb recursos suficients per a afrontar la vida adulta.

Per fi el centre de l’educació està en els petits, en el q necessiten  i en respectar els seus tempos.

Agraïm a l’escola que vulgui caminar en aquest camí, que moltes famílies ja hem començat a transitar amb la criança que oferim als nostres fills i filles.

Esther


En la reunio, el Sr Ferri va exposar una realitat que hi haurà en un futur. Va estar explicant que hi hauran moltes feines  que avui no existeixen i per tant això ens obliga, a canviar el sistema de ensenyança ara. Com? Capacitant als nens d’unes eines i recursos en l’aprenentatge que els prepara ara, per afrontar aquesta nova realitat que hi haurà en un futur.

Jo vaig discrepar en aquest aspecte, ja que la realitat que ens trobem avui dia, aplicant el sistema d’ensenyança per projectes, es que als nens que deixen 6è i s’enfronten a la ESO no estan preparats per afrontar el canvi, degut a que la metodologia canvia, i no saben gestionar ni els deures, ni la organització de la feina/temps ni saben preparar-se per les avaluacions o exàmens.

Ho dic per l’experiència que estem tenint amb el nostre fill, que ha hagut de canviar radicalment d’hàbits i acostumar-se a una realitat molt diferent. No ha sabut organitzar la feina, el temps, no sap estudiar ni esquematitzar la informació. L’hem hagut d’ensenyar a com gestionar aquesta nova realitat dedicant tot el temps possible.

Nosaltres per les circumstancies podem dedicar molt de temps al nostre fill i hem pogut ajudar-lo a adaptar-se al nou escenari, el pares que no puguin dedicar molt de temps a ajudar els fills, aquests nens poden acabar en un fracàs escolar.

M’agradaria dir que vaig quedar bastant conforme amb totes les explicacions que el Gino Ferri ens va donar.

Enka

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.