JORNADES PER VIURE L’ESCOLA 2016: “LLEGIM”

La comunitat educativa del Prat de la Manta hem gaudit, un any més, de les tradicionals Jornades per viure l’escola. Aquest cop la lectura, en qualsevol de les seves varietats (en veu alta, compartida, individual, de contes populars, poemes, notícies, còmics…), ha estat el tema principal.

Gràcies a les famílies i mestres, que ens han fet arribar fotos i resums de les diferents activitats realitzades, podem compartir-les a tots vosaltres. Esperem que us agradin!

EDUCACIÓ INFANTIL

“El 19 d’abril vam fer un taller la “mar de divertit”. Sí, sí, la taula de P3 semblava un mar, ja que la nostra missió era pintar ratlles blaves, podien ser del tamany que volguéssim i en la direcció que cadascú escollís, però el que sí havien de ser eren ratlles i de color blau. Per la seva banda, P4 havia de pintar cercles vermells i P5 ones de color verd.
Va ser molt divertit, ens vam posar tots mans a l’obra! Grans i petits , tots a pintar! Vam passar molt bona estona i vam compartir la tarda amb els petits de l’escola. Per a què seran les nostres obres d’art? Amb què ens sorprendran les mestres? Haurem d’esperar al mes de juny…Sorpresa! De moment podem gaudir d’elles, ja que les tenim a l’entrada principal de l’escola.
I el 26 d’abril vam poder gaudir d’un súper berenar de pa amb tomàquet i formatge, preparat per tots nosaltres, grans i petits. Ens vam haver de coordinar per posar tomàquet al pa, tallar el formatge i finalment col·locar-ho tot plegat a les safates. El temps ens va acompanyar ja què, en sortir a la pista, vam gaudir d’una tarda de sol que va donar peu a comentaris com: “ només ens falta la tovallola i la crema solar, amb lo bé que estem aquí…”. 

Vam passar, també, una tarda molt agradable i divertida acompanyant als nostres petits.”

Laura Sánchez, mare de l’Ariadna de p3 i del Martí de 1er

CICLE INICIAL

“Com cada any per a aquestes dates, les famílies de primer i segon ens vam reunir per fer plegats un taller temàtic de manualitats relacionat amb el tema de les jornades.


Aquest any ens hem atrevit amb un taller de titelles. El Manel i la Cris ens han proposat ajudar els petits a crear un personatge a partir d’un globus, un rotllo de paper higiènic i unes benes de guix. Ah! I un mitjó.
Amb aquest material tan senzill, reciclat, i aquest artista que ens posseeix a tots els membres de la família quan ens proposen embrutar-nos de pintura, ens vam posar mans a l’obra.
A quatre mans, vam folrar amb el guix humit els nostres globus cabuts i els vam decorar amb molt d’art. És curiós i molt divertit observar com, amb les mateixes indicacions per a tothom, podem fer coses tan diferents i creatives. Ja ho diuen, que quan un li posa il·lusió al que fa, el resultat brilla per si mateix, i és que la il·lusió de les nenes i nens de crear amb les famílies salta a la vista, només heu de veure com brillen totes i cada una de les titelles que podeu veure a les fotos.
Després de dues jornades de taller, els nens i nenes van fer una descripció i un dibuix del seu personatge, amb el qual seguiran treballant a classe. Ens quedem a l’espera del debut d’aquestes titelles al teatre, no ens perdrem l’estrena!!”


Mercè Vázquez, mare de la Irene G de 2on

CICLE MITJÀ

“Aquest any a les jornades de l´escola ens hem convertit, junt amb els nostres nens del cicle mitjà ,en escriptors i escriptores… però no hem fet històries que es llegeixen tranquil.lament amb una xocolata calenta…no. Les nostres, han estat unes històries ben esbojarrades que semblaven sortides d´una batedora. Monstres, futbolistes, extraterrestres, noies que passegen gossos i són engolides per forats negres, zombies i molts personatges més ens han fet gaudir tots junts d´una molt bona estona.” 

Laura Martínez, mare del Raúl de 4art CICLE SUPERIOR

“Els alumnes de 5è i les seves famílies vam fer lectures de diferents texts i representacions teatrals.
Van anar sortint diferents grups de nens i nenes i cada grup feia una cosa diferent: llegir, teatre, etc i alguns pares i mares vàrem pujar a l’escenari amb ells a fer-ho conjuntament.”

Mercè Schwandt, mare de la Elisabeth de 5è
“El taller de sisè ha estat ambientat en les sortides que han fet els alumnes pel barri…plaça Milagros Consarnau, plaça dels avis, plaça Francesc Macià, parc de copisa, parc de l’ Alhambra, camp de futbol del Sta. Eulàlia, carrer Corominas (club gimnàstica artística l’Hospitalet) i l’Esglèsia de Santa Eulàlia. Amb les fotos de les sortides i dades que han recollit, les noies i nois de sisè han organitzat diversos jocs per aprendre jugant. 

Les famílies hem passat pels diferents jocs i hem participat amb ells. Hem jugat a una versió molt especial del pictionary, hem fet trencaclosques, un joc de pistes sobre present i passat, un joc de preguntes sobre espais del barri i, finalment, hem gaudit d’un racó per llegir històries inventades sobre diferents llocs de Santa Eulàlia.”
Montse Monterrubio, mare de la Júlia de 6è i de la Mariona de 1er


Finalment, el divendres 29 d’abril vam poder veure l’exposició de les jornades, a on van quedar representades totes les activitats fetes. 

 


 

I com cada any, vam posar el punt final amb el flashmob. Aquesta vegada vam fer el salvatge i el “catarre” a base de bé. Ho podeu veure a la web de l’escola. Us deixem el link!
http://www.xtec.cat/ceippratdelamanta/

Esperem que hàgiu gaudit molt les jornades i moltes gràcies per aportar-nos fotos i comentaris per construir aquest resum!! 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.