LA FAMÍLIA I L’EDUCACIÓ EMOCIONAL

El passat divendres 11 de març vam poder participar a un taller sobre “educació emocional i família” a la nostra escola, conduït per l’Esteve Gay (Coordinació Xarxes i PAEF 0-6).

Una vintena de persones (famílies, ex-famílies i mestres de l’escola, així com famílies d’altres escoles del barri) vam compartir opinions i experiències.
Va quedar clar que allò que tots busquem és el benestar emocional dels nostres fills i filles i que, per tal d’aconseguir-ho és molt important que els ajudem a reconèixer les seves emocions i a regular-les (però no reprimir-les!!). Cal també treballar en el reconeixement de les nostres pròpies emocions i en la regulació de les respostes que ens condicionen (cal ensenyar amb l’exemple).

L’Esteve ens va presentar el conte “El monstruo de colores” (podeu veure’l i escoltar-lo a l’enllaç
https://annallenas.wordpress.com/). Seguint el seu exemple, vam intentar ordenar les emocions que pensem que mouen als nostres fills i filles a actuar d’una manera determinada, que ens preocupa.

Van sorgir diversos aspectes, sobre la por i també sobre el desig d’independència dels infants. L’Esteve ens va aportar que l’empatia (transmetre que els entenem, que nosaltres també hem patit pors similars i les hem superat) i l’empoderament  (obrir un ventall de possibilitats i deixar que sigui el nen  o la nena qui escolleixi)  són eines importants per treballar.
Un altre tema que va generar debat va ser com posar límits. Una bona reflexió al respecte és que aquests són necessaris pel benestar emocional del nen o la nena, però que s’han de posar de manera tranquil-la  i explicant  el per què. Hem de fugir de la demostració contínua de que qui mana és el pare o la mare ja que amb aquesta actitud autoritària l’infant sent que no pinta res.

D’aquesta manera l’hora i mitja se’ns va passar volant!! Per sort ja tenim data per continuar allà on ho vàrem deixar… Apunteu a l’agenda: 8 d’abril, de 15 a 16:30h a l’aula de música de l’escola Prat de la Manta. No falteu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.