COM FER LA DISFRESSA DE CARNESTOLTES?

Ja s’apropa el Carnestoltes d’aquest any, i la Comissió de Treball del mateix ja ha estat treballant sobre la disfressa, els seus materials i la seva confecció. A partir de dimarts, podreu recollir tots els materials necessaris per confeccionar la disfressa, amb alguns complements ja muntats.

A continuació us detallem les parts de les quals consta la disfressa de Minion i els passos que heu de seguir:

– Peto de Color Blau.

– Samarreta de color groc o lila.
– Gorro groc amb cabells negres.
– Butxaca i logotip per posar al peto.
– Guants negres.
– Ulleres per portar al gorro.

1) Com fer la samarreta de color groc o lila (segons els cas)

– Materials: Bossa d’escombreries, Tisores, Precinte transparent, groc o lila/blau.

S’ha de doblegar la bossa per la meitat de la part més estreta per fer el coll.
Per la part que està tancada marquem per on tallarem, sempre amb prudència (després sempre es pot tallar més si és necessari).

Amb la bossa doblegada, marquem on introduïrem les mànigues. S’ha de deixar uns centímetres entre l’inici de la bossa i on volem dibuixar el forat. (També millor que sigui petit i després rectificar si és necessari).

Dobleguem la part de sota a la mesura que volem la llargada de la sammarreta.

Amb la part que ha sobrat o amb una altra bossa marquem la màniga, més o menys recte fins a la meitat i després fent forma de la màniga. En aquest cas fer-la gran ja que portarem bastanta roba a sota i obrir pels extrems.

Si no hem agafat l’altra bossa s’han d’unir els dos laterals amb els precinte del color corresponent. Les parts s’han de muntar una a sobre de l’altra però no molt per tal que quan es doni la volta no es vegi el precinte i s’enganxi a la roba. (Vigilar que el precinte estigui pel mateix costat de la bossa). Fer el mateix procés dues vegades per tenir les dues mànigues.

Una vegada tenim les mànigues les introduïm a la bossa no molt a dins i es posa precinte als dos costats. Una vegada enganxades les dues mànigues li donem la volta a la samarreta i provem.

2) Com fer les ulleres?

– Materials: Els que es donen a la Comissió més unes tisores.

Recobrim les bases amb cinta platejada i unim les dues bases amb precinte.


Col·loquem les meitats de les boles de porexpan a les bases i recobrim per darrera amb paper de diari la resta de la base i la fixem amb precinte o cel·lo.


Tornem a treure la bola de porexpan i posem cinta de doble cara per fixar la parpella i repetim per als dos ulls, tornant a col·locar les boles de porexpan a les bases i posant cinta de doble cara als cantons de la base, col·loquem el protector.

Per la part de darrera amb ajuda de silicona calenta enganxem la goma elàtica comprovant la mida del cap de cadascú i pintem l’ull com ens agradi.

3) Com fer el gorro groc amb els cabells.

– Materials: Buff groc, cables negres, cel·lo o precinte i goma elàstica.

Es posa el buff del revès, i s’enganxa els cables negres (en grups de tres i enrotllats) en el mig del buff amb cel·lo. Es dona la volta al buff i s’agafa amb una goma elàstica.

Es gira una de les meitats, estirant els cables cap amunt, i es col·loca el gorro mirant que els cabells quedin tensats.

4) Com fer el peto de color blau.

– Materials: “Mono/Buzo” de treball de color blau i tisores.

Com no tenim encara el “buzo”, es fa l’explicació de com s’ha de fer.

S’agafa el “buzo” i es retallen les mànigues a l’alçada de les espatlles obrint una mica més els laterals per a que es vegi la samarreta groga pels costats.
Després es retalla en “U” tant pel pit com per l’esquena per a que quedi en forma de peto amb tirants i s’apreciï la samarreta groga per davant i per darrera.

5) Complements:

Es donarà una butxaca de goma eva que s’haurà d’enganxar al pit del peto, i un logotip de paper que s’haurà d’enganxar a la butxaca.

Cadascú haurà de portar guants de color negre o fosc.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.