RESUM DE L’ASSEMBLEA D’INICI DE CURS

Fa pocs dies vam gaudir d’ una novetat a l’escola : L’assemblea d’ inici de curs.
Tot i que s’havien realitzat  assemblees en cursos anteriors, motivades per retallades i entrades en vigor de lleis d’educació poc encertades i les mobilitzacions pertinents, aquest curs representants de la comunitat educativa del Prat de la Manta es proposaven una assemblea d’inici de curs que fes xarxa dins de l’escola, una oportunitat per posar en comú les inquietuds i els projectes per aquest curs.
Amb una notable participació de famílies i pràcticament tot l’equip de mestres de l’escola, l’assemblea es va iniciar amb la presentació de l’ equip directiu i dels professors, per part de la nova directora, la Vanessa Fernández.
Seguidament la Dolors Domingo, com a cap d’ estudis, va explicar un projecte nou que girarà  al voltant del Pla Lector de l’escola i que pretén  desenvolupar l’eix de “El gust per llegir”.
Ja fa temps que l’escola està treballant en aquesta línia (parelles de lectura, activitat de bibliopati, Compartim la lectura, ….) però aquest curs es vol anar una mica més enllà i establir noves línies de participació de les famílies per tal de millorar l’hàbit lector.
Amb aquest objectiu s’han estructurat els horaris de manera que hi hagi un espai de lectura per a tots els nivells. En concret, aquest espai serà mitja hora els dilluns i els dijous. L’espai dels dijous s’ obrirà a les famílies i, per tal d’organitzar-lo, totes les persones interessades estan convocades a una reunió el dijous 8 d’octubre.
També es farà servir una nova eina: “la Piràmide de la lectura”, que es presentarà a les reunions d’aula. Aquesta piràmide ens proposa reflexionar sobre el temps de lectura i ens anima a actuar amb exemples concrets com llegir abans de dormir, portar sempre un llibre a la motxilla o la bossa, tenir carnet de biblioteca, intercanviar llibres amb els amics….
Amb l’objectiu de que aquesta eina pugui ser el més útil possible, s’està plantejant organitzar un taller amb famílies amb la mateixa persona que fa la formació de centre al claustre de professorat.
Per últim, la Dolors Domingo va informar de que les Jornades d’aquest curs també giraran al voltant de la lectura.

A continuació, com a representants de l’AMPA, van parlar la Lídia (mare del Ivan de segon) i el Xavi (pare de l’Unai de primer). La Lídia va explicar com funciona la Comissió de Participació- Formació, en la que participen dues mares de l’AMPA (Montse Franch i Lídia Martínez), dues mares sòcies de l’AMPA però que no formen part de la junta (Gemma Saucedo i Lídia Àlvaro) i la Mercè Agustí, com a representant de l’escola. L’objectiu de la comissió és portar a terme diferents activitats conjuntes en les que es potenciï la relació entre la comunitat educativa, especialment tallers sobre educació en que es puguin compartir experiències.  El curs passat es van realitzar  tallers sobre Educació Emocional i es va crear un grup de voluntaris al Gran Recapte d’Aliments. Aquest curs, com a novetat, es posa en marxa el “Dóna la nota” . Es tracta d’una activitat subvencionada per l’Escola de Música de L’Hospitalet, dedicada a compartir la música entre els alumnes, les famílies i l’ escola. És una activitat molt lúdica, en la que la intenció és passar una bona estona junts i, per tant, no cal saber cantar bé!! Finalment, va comentar que tant la comissió de participació-formació com la junta de l’AMPA estan totalment obertes a la participació de qualsevol persona que estigui interessada, i que serà molt benvinguda.

Per la seva banda,  el Xavi va informar sobre la Xarxa Groga L’H. Es tracta d’una iniciativa que s’està gestant a la nostra ciutat des de diferents AMPAS i organitzacions i que porta a terme iniciatives en defensa de l’ escola pública, com xerrades, debats i mobilitzacions. Ens va informar també de que la propera Assemblea Oberta de la Xarxa Groga de L’H serà a l’ Escola Ernest Lluch el dia 8 d’ octubre a les 18h, i que el dia 24 d’ octubre de 10h a 14h tindrà lloc la Jornada   “Xarxa, Lluita i Desigualtats” al pati de la nostra escola.

D’ aquesta manera vam donar la benvinguda a un nou curs. Esperem gaudir-lo molt, tots junts!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.