Sabíeu que les primeres Jornades de l’escola Prat de la Manta es van celebrar el curs 1.992-1.993?
Van portar com a títol “Cultura i Coeducació” i des de llavors, la comunitat educativa de l’escola Prat de la Manta gaudim cada curs d’uns dies molt especials: les Jornades per viure l’escola.
La temàtica de les Jornades ha estat molt variada però sempre tenint en compte les seves característiques fonamentals: ser una escola catalana, co-educativa, diversa, oberta i participativa.
El següent curs (2010-2011: “Conèixer els altres, conèixer-nos a nosaltres”) les jornades es van emmarcar en la diversitat i vam gaudir d’allò més de la mà de l’Elmer, un elefant molt especial i diferent ja que està fet de retalls de colors. A més, els alumnes de primària van treballar un emocionant conte “L’ametller no va poder fugir”. D’aquelles jornades guardem especialment el record dels tallers per construir l’Elmer, les representacions de teatre i un preciós ametller, plantat entre tots, que cada primavera floreix al pati de l’escola.
Al curs 2011-2012 li va arribar de nou el torn a les emocions i amb el títol “… amb un somriure” vam gaudir de tallers, obres de teatre i de la segona edició del flashmob. A ritme de “Everybody need somebody to love” tothom va poder acomiadar les jornades amb un gran somriure.
El següent curs, 2012-2013, al mes d’abril l’escola es va omplir de paraules, d’art i de poesia. Amb el lema “L’Art de la Poesia i la Poesia de l’Art” es va reivindicar l’esperit lliure i creatiu, d’escola viva. Van ser unes jornades molt poètiques, de les que ens queda, entre d’altres, el record d’una emocionant obra de teatre, “La cançó més bonica del mon”, en la que van participar tots els alumnes.
L’any 2014 ens va visitar el Hiawatha, un petit indi que estimava molt la seva àvia, la natura i els animals que l’envoltaven. Tots junts vam aprofundir en les tradicions i la llengua de cada una de les cultures que s’agermanen a l’escola, recordant que som escola catalana però també diversa. Durant uns dies l’escola es va omplir d’herbes aromàtiques i de paraules de la natura escrites en llengües de tot el món.
I ja arribem a aquest curs: Amb el títol “A que sona el barri?” l’ ha arribat el torn a una altra de les les característiques fonamentals o pilars de la nostra escola: ser una escola oberta i arrelada al barri.
Ens ho hem passat pipa jugant als parcs del barri, construint el nostre entorn a petita escala, passejant i descobrint la història de Santa Eulàlia i, com sempre, ballant tots junts aquest cop al ritme de “Bailando”.
Us deixem algunes fotos de les Jornades 2015 i els resums dels tallers que molt amablement ens heu fet arribar. Si algú més vol fer-ho, encara hi és a temps!!
Moltes gràcies!!
Les famílies d’Educació Infantil ens expliquen:
“Aquest any en els tallers de les jornades de l’escola hem obert les portes de casa nostra, de la nostra classe i del nostre col·legi.
Entre tota l’etapa infantil hem creat unes caixes d’allò més curioses. Amb una caixa de sabates i material per decorar hem obert el nostre petit món a la resta.
P3 s’encarregava d’obrir la seva classe, a la tapa de la caixa apareixia la foto de la seva classe i dins han ficat elements amb els que estan familiaritzats del seu entorn diari.
P4 ha mostrat el seu col·legi, oferint una imatge de la porta de l’entrada i dins de cada caixa objectes recollits o fotografies del pati.
P5 es va passejar pel barri fotografiant la porta de la casa on viuen i van triar objectes propis de les seves cases, dels seus records, de la seva família.
Els tallers han estat molt participatius. Ens vam reunir tots al menjador del col·legi i nens, pares, mares i professors ens vàrem encarregar de tallar, enganxar, decorar i crear el nostre petit món.”
El mocador, el paracaigudes, arrencar cebes i dances… el 27 d’abril vam jugar tots junts als jocs de sempre i algun de nou que vam aprendre!
Vam gaudir moltíssim, tant famílies com infants, jugant plegats, saltant i també cantant la dansa que ens va ensenyar la Mercè, mare de la Irene, “Yo soy pelota de ping-pong…”
Els alumnes de 5è, juntament amb les famílies, van anar a visitar alguns “dels seus espais” del barri. Allà van entrevistar a algunes persones.
Així van poder conèixer de primera mà com funcionen llocs com l’AESE, el centre cultural, l’IKEA, el GV2 o la biblioteca.
Us felicito pel reportatge de les Jornades, la veritat és que quasi m'emociono de veure tota la feinada que hem fet durant tots aquests anys i el sentit que tenen per tots els que formem part de l'escola. Gràcies. Francesc
M'agradaM'agrada
Uf! Quina història aquesta de les JORNADES. Una història que es fa present cada any amb tants moments compartits que ens recorda d,on venim i ens dona forces per seguir fent l,escola que volem i no la que volen.Gràcies pel reportatge. Una Manta d,il.lusions!!M.B.M
M'agradaM'agrada