RESUM “CRÉIXER AMB PANTALLES”

El passat 25 de novembre vam tenir l’oportunitat d’assistir a la xerrada “Mòbil, ordinador, tablet… com posem límits?” al CEIP Frederic Mistral. 
Aquesta xerrada estava inclosa al cicle “Créixer amb pantalles: un repte per a les famílies” que s’està realitzant durant aquest primer trimestre del curs a diferents escoles de L’Hospitalet.
Va ser molt interessant i aquí us deixem un petit resum que ens envia la Montse Franch (moltes gràcies!!):

“Som immigrants de les noves tecnologies, els nostres fills són nadius”. 
Hem crescut sense mòbils, plays, tablets i hem aprés a utilitzar-los. Els nostres fills ho tenen ja assimilat, hi han conviscut sempre. I no desapareixeran, així que hem de saber conviure, veure’ls com el que són: estris electrònics que utilitzem però que no hem de deixar que es converteixin en el centre al voltant del qual giren les nostres vides. Han de ser només una eina.

Durant la xerrada han sortit les preocupacions que ens generen: addició, com controlar la informació que veuen i la que donen, el consumisme, assetjament, privacitat, … 

En quant a les solucions… Bàsicament, primer de tot cal practicar amb l’exemple. Si nosaltres mateixos estem enganxats al mòbil, a la tablet, a l’ordinador, com dir als nostres fills que ells no ho facin ? Si veiem segons quins vídeos i ells ens ho troben al mòbil, com dir que ells no deuen veure segons quines coses? Si tenim una app “per guardar secrets”, com evitar que el dia de demà ens amaguin coses? Complicat. 

Tots estaven més o menys d’acord en que s’ha de parlar, s’ha d’explicar que aquest vídeo que tenim al mòbil no és adequat per ell, s’ha d’explicar que tenim una privacitat, fer-li entendre i respectar que el dia de demà ells també la tindran. 

Hem vist que tots posem límits: des de posar un límits d’hores o dies a no deixar veure segons quins continguts. En aquest sentit cal tenir en compte que es recomana posar un màxim de 2 hores de pantalles al dia. Un punt molt interessant ha estat quan s’ha reconegut que moltes vegades som nosaltres mateixos qui ho “incentivem”, ho fem servir de mainadera (oi?).

També hem tocat el tema del assetjament a través de xarxes socials: L’educadora  ens ha explicat que ella creu en la premissa de que si la sensació que un pugui tenir amb algú és negativa estarà amb lo cert i això els hi hem d’explicar als nostres fills i filles. Si el noi o la noia no té una bona vibració amb alguna persona a través de xarxes socials, que es quedi amb això, sigui prudent i segur que no li farà anar més enllà. 

I aquests van ser els punts més destacats de la xerrada. Us animem a participar directament a les xerrades que resten, segur que en traureu algunes bones idees!! Podeu fer la inscripció enviant un correu a l’ampa (ampapratdelamanta@gmail.com) o, en el cas del fòrum del dia 11 de desembre, directament seguint aquest link https://docs.google.com/forms/d/1RLH0X_VB3xpSkwJN7-B_dETL1XKipF0U7a0tmoPcNTk/viewform?c=0&w=1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.