ACTA DE LA TROBADA AMPAS EN MOVIMENT

Aquí tenim l’acta de la reunió AMPAS en moviment del dia 9 de novembre, cortesia de la Paula de l’escola l’Estel-Guinardó:

Reunió 9/11/2012 a les 18h
Lloc: Centre Social de Sants (C/ Olzinelles, 30)
Assistents: AMPA Escola Pegaso (Sant Andreu), AFA Escola Dovella (Clot), AMPA Escola l’Estel-Guinardó (Guinardó), AMPA Escola Torrent de Can Carabassa (Horta-Guinardó), AMPA Escola Cavall Bernat (Sants), AMPA Escola La Muntanyeta (Sants), AMPA Escola Els Encants (Eixample), AMPA Escola Ítaca (Les Corts), AMPA Escola Els Xiprers (Collserola), AMPA Escola Prat de la Manta (L’Hospitalet), Comissió de docents contra les retallades IEA Oriol Martorell (Nou Barris), FAMPAS Badalona, Santa Coloma, Cornellà i Esplugues, AMPA Escola Sant Martí (Arenys de Munt), Coord. d’AMPAS Castelldefels, Coordinadora Interzones, FAPAC, profe IES Doctor Puigvert (Sant Andreu), mestra Escola bressol municipal de Polinyà, Coord. AMPAS escoles bressol, profe IES La Ribera (Montcada i Reixac), Escola bressol L’Esquirol (Sants), profe IES Creu de Saba (Olesa de Montserrat).
 FAMPAS de Santa Coloma i  Cornellà no van poder venir.
Es planteja l’espai com un altaveu per a les accions que facin les altres escoles i un lloc de coordinació per a dur a terme accions conjuntes i intercanviar experiències i informació.
Després d’una ronda de presentacions, expliquem quines són les iniciatives contra les retallades en què ha participat cada centre: recollides de signatures i presentació de les mateixes als regidors de districte, dimecres grocs (tothom amb la samarreta groga), xiulades, cassolades, talls de carrer, disminució de sortides culturals i colònies per falta de personal, capgrossos contra les retallades, xerrades…
 
Un exemple: de totes aquestes accions, les que han tingut un efecte gairebé immediat han estat les que s’han dut a terme a l’Escola Els Xiprers i a un altra de Granollers: quan ha faltat un profe per malaltia, un grup de pares i mares s’han dedicat durant tot un dia a trucar per telèfon al Consorci per a demanar-ne un, a més d’enviar per mail una carta des de diferents adreces de pares i mares. L’acció s’ha dut a terme amb èxit: en 24 hores tenien un mestre substitut a l’escola. 
Es planteja que, sense abandonar la crítica general a les retallades, és més fàcil posar-se objectius concrets i petits que sigui possible assolir i actuar apel·lant a les institucions directament, com en aquest exemple de Els Xiprers.
Tothom està d’acord en què el tema de les substitucions és dels que més clamen al cel. També es comenta el perill que suposa l’aprovació de la Ley Wert (LOMCE) i se’ns convida a visitar la següent pàgina web on s’explica en què consisteix: https://www.yoestudieenlapublica.org/stopvers.php Substitucions i Ley Wert es proposen com a eixos primordials d’acció. Per unanimitat dels presents es decideix tirar endavant la recollida de signatures contra la llei Wert (Veure docs adjunts lomce_1 i lomce_2)
També es comenta una altra acció que algunes escoles han dut a terme ja i que ha molestat molt al Departament: proposar als pares i mares que quan hi hagin sortides fora de l’escola, els nens portin la samarreta groga. Aquesta acció tan senzilla, que va dur a terme una escola d’Esplugues (promoguda pel claustre) no va tenir molt recorregut perque del Departament van trucar al director de l’escola per intimidar-lo; llavors van deixar de fer-ho. Però es valora que com a pares i mares ningú no ens pot treure el dret de proposar als nens que duguin la samarreta groga quan vagin d’excursió…
Eva, de l’Ampa del CEIP Torrent de Can Carabassa (Horta), comenta que estan preparant una cadena humana pel 13 de novembre (demà!!) entre les escoles d’Horta (organitzada per la coord. d’Ampas d’Horta). Diem que mantindrem el contacte per poder organitzar-nos conjuntament els dos barris (Horta i Guinardó, els quals estan creant una coordinadora d’AMPAS) de cara a futures mogudes (per aquesta és molt precipitat!!).
 
També es van comentar accions com la cadena humana de la Marea Groga del Maresme:
Es parla del seguiment que tindrà la vaga general del 14N, entre els assistents és ampli. Es comunica que hi ha un piquet informatiu convocat per l’Assemblea Groga a plaça Urquinaona, el dimecres a les 8h.
 
Es proposa que la web de l’Assemblea groga (http://www.assembleagroga.info/moodle/) serveixi com a eina de comunicació. Ens intercanviem les dades per mantenir el contacte i s’acaba la reunió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.