RESUM DE LA TROBADA AMPAS-FAMILIES-DOCENTS


El passat dimarts 4 de setembre va tenir lloc la Xerrada – Trobada AMPAS FAMÍLIES I DOCENTS, al centre social de Sants. Aquesta trobada va ser convocada per l’Assemblea groga amb la finalitat d’ informar a les famílies de les repercussions reals de les retallades en educació i buscar alguna acció conjunta per  iniciar el curs dient que NO estem d’acord.
Van assistir unes 35 persones, de les quals aproximadament la meitat eren pares i mares d’alumnes ( infantil, primària, ESO i batxillerat). De manera resumida es pot dir que, a nivell de Catalunya, comencen el curs 15000 alumnes més i 3000 docents menys… els números no quadren i posen de manifest la greu pèrdua de qualitat a l’educació pública que això suposa. A l’enllaç http://assembleagroga.info/moodle/course/view.php?id=98 podeu trobar la presentació de power-point informativa que es va fer i que va resultar molt interesant (xerrada família).
La Coordinadora  d’Interzones (organisme de participació i decisió del professorat) ha convocat una vaga el primer dia de curs escolar (dia 12 de setembre per primària, 13 de setembre per secundària i 19 de setembre per cicles formatius) que es continuaria els dies 26 i 27 de setembre. Pel moment, el sindicat CGT Ensenyament ha donat el seu recolzament a la vaga.
La majoria de les famílies que van intervenir a la trobada van manifestar que consideren la vaga com una mesura adequada donada la gravetat de la situació, peró que aquesta és una opció de cada mestre o claustre. Caldria treballar perquè totes les famílies prenguessin consciència i s’arribés a fer una vaga d’alumnes (no portar els nens a l’escola).
Representants de diferentes escoles van informar que s’havien programat algunes accions reivindicatives pel dia 12 per la tarda (per exemple, cassolada a Sants).
Els representants d’Interzones ens informen de que hi ha diversos actes previstos i ens conviden a participar a totes les famílies. El dia 12 a les 12h tindrà lloc una concentració a la plaça Sant Jaume i a les 21h una vetllada-sopar. El dia 13 a les 18h està convocada una concentració de tota la comunitat educativa al Departament d’Ensenyament (via Augusta).
 
Com sabeu, a la nostra escola els nens començaran amb normalitat el curs el dia 12 (si és possible amb samarreta groga!!) peró els pares i mares es poden quedar a les 9h a fer pancartes i a les 16:30h es farà una cassolada a la Gran via.

Us animem a que participeu en qualsevol dels actes i  feu sentir la vostra veu!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.